Saatko asiakkaita kotisivuiltasi?

Sivustosi ja sivustoltasi pitää löytyä

Jotta voit saada sivustosi kautta asiakkaita, tarvitset sivustollesi kävijöitä. Kävijöitä voit hankkia näkymällä hakukoneissa ja markkinoimalla sivuasi (esim. klikkimainonta).  Jos toteutat mainoskampanjan, muista myös, että tarvitset kampanjaa varten suunnitellun sivun sivustollesi. Useinkaan mainoksesta suoraan yrityksen etusivulle ohjaaminen ei ole kaikkein paras vaihtoehto, vaan konversiota voidaan kasvattaa huomattavasti optimoimalla laskeutumissivu kampanjan mukaiseksi.

Varmista siis, että ohjaat kävijät sellaiselle sivulle, josta löytyy juuri se, mikä on saanut kävijän klikkaamaan mainostasi. Jos kävijä ei löydä heti etsimäänsä, mainoksesi menettää tehonsa. Huolehdi muutenkin sivustosi helppokäyttöisyydestä ja informaation löytyvyydestä. Mikään ei ole turhauttavampaa, kuin joutua etsimään sivustolta asiaa, jonka tietää olevan siellä. Älä siis pakota kotisivuillasi vierailevia kokemaan mitään, mitä et haluasi itse kokea. Matka kilpailijasi sivustolle on yllättävän lyhyt.

Tarjoa vierailijoille lisäarvoa

Tarjoa sivustollasi vierailijoita kiinnostavaa materiaalia kuten oppaita tai raportteja, joita kävijät voivat ladata sähköpostiosoitettaan vastaan. Kirjoita aiheesta, josta tiedät vierailijoidesi olevan kiinnostuneita. Jos esimerkiksi tarjoat remontointipalveluita, kirjoita kattava opas onnistuneen remontin toteuttamiseksi. Näin luot potentiaalisille asiakkaille mielikuvan asiantuntemuksestasi, ja joka kerta kun asiakas ajattelee remontointia, hän muistaa yrityksesi.

Mieti siis mitä lisäarvoja sinä voit tarjota sivustolla kävijöille, ja kerää heidän sähköpostiosoitteensa automatisoidun lomakkeen avulla. Näin sinulla on lista asiakkaista, jotka ovat aidosti kiinnostuneita palveluistasi. Kun olet saanut kerättyä potentiaalisten asiakkaiden sähköpostiosoitteita, voit markkinoida heille kätevästi sähköpostilistoja hyödyntämällä. Muista aina kuitenkin tarjota ilmaista esimakua varsinaisesta sähköpostiosoitetta vastaan tarjottavasta lisäarvosta.

Hyviä työkaluja tuloksellisen sähköpostimarkkinoinnin toteuttamiseen on useita. Meillä Jouhealla on käytössä MailChimp sen ilmaisuuden ja kätevien integrointiominaisuuksien vuoksi. Sähköpostimarkkinointi oikein toteutettuna on erittäin tehokas tapa saada liideistä asiakkaita.

Loppujen lopuksi

Yrityksen kotisivun tulee tuottaa laadukkaita liidejä, joista myöhemmin tulee ostavia asiakkaita. Sivustoa kannattaa kohdella kuin se olisi yksi yrityksen myyjistä: jos sivusto ei tuota tulosta, asialle pitää tehdä jotain. Ylläolevilla vinkeillä pääset varmasti alkuun on toimialanasi sitten verkkokauppa tai vaikka talon rakennus.


Jaa kirjoitus:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *