Miksi WordPress on paras valinta verkkopalvelusi alustaksi?

Tänä päivänä verkkosivuston tai kaupan perustajalta eivät vaihtoehdot lopu kesken. Monella alustalla voidaan rakentaa toimiva ja hyvännäköinen verkkopalvelu, joka täyttää tarpeet. Joillakin alustoilla tämä onnistuu jopa ilman sen suurempia ponnisteluja; valitaan ulkoasupohja, syötetään tekstit sekä kuvat ja valmista tuli. Periaatteessa myös WordPress-sivuston voi rakentaa näin. Mutta miten WordPress sitten eroaa muista alustoista?

Parempi skaalautuvuus & räätälöitävyys

WordPressillä voidaan siis rakentaa hyvinkin simppeleitä sivustoja, jopa ilman ohjelmointiosaamista. Kuitenkin ajan mittaan verkkopalvelulle asetetut tavoitteet saattavat muuttua ja siltä vaaditaan lisää ominaisuuksia. Alunperin yksinkertaiselle sivustolle halutaan lisätä esim. verkkokauppa, ajanvarausjärjestelmä, intranet, monikielisyys tai jokin muu liiketoiminnan kannalta hyödyllinen ominaisuus.

Tässä kohtaa yleensä tutkitaan vaihtoehtoja, joilla tavoitteet olisi mahdollista saavuttaa. Jos verkkopalvelu on rakennettu alustalle, jolle ei löydy valmiita ratkaisuja, joita voitaisiin hyödyntää, on yleensä edessä palvelun rakentaminen toiselle alustalle. Tämä on tietenkin se kalliimpi tie maaliin, koska kuljetaan lähtöruudun kautta sen sijaan, että kehitettäisiin jo olemassa olevaa ratkaisua.

WordPressille löytyy valmiita ratkaisuja lähes kaikkiin mahdollisiin tarpeisiin ja jos valmista ratkaisua ei löydy, sellainen voidaan rakentaa itse, sillä WordPressin lähdekoodi on avoin ja se on alusta alkaen suunniteltu helposti laajennettavaksi. Käytännössä kuitenkin lähes aina voidaan ainakin jossain määrin hyödyntää jo olemassa olevia palikoita, ja näin säästää työmäärässä.

WordPress voidaan myös integroida kivuttomasti muihin järjestelmiin, sillä nykyään siitä löytyy valmis rajapinta tätä varten. Monia integraatioita on jo valmiiksi rakennettuna, ja uusia syntyy jatkuvasti lisää.

Monista muista järjestelmistä poiketen myös WordPress-sivuston ulkoasu voidaan rakentaa pikselin tarkkuudella juuri sellaiseksi kuin haluat. Sivustoa ei tarvitse suunnitella valmiiseen muottiin vaan graafikolle voidaan antaa täysin vapaat kädet.

Pienempi hinta

Koska WordPress on avointa lähdekoodia, sen käyttäminen on ilmaista. Tällöin koko sivustoon tehty sijoitus on käytettävissä sen rakentamiseen, eikä siitä mene euroakaan hukkaan eli perustan rakentamiseen. Toisin kuin silloin, jos sivusto rakennettaisiin esim. jonkin mainostoimiston itse kehittämälle kaupalliselle alustalle.

WordPress on myös maailman suosituin ja nopeiten suosiotaan kasvattava julkaisujärjestelmä ja siksi sille löytyy valtavasti osaamista myös Suomesta. Tästä seuraa se, että osaamista on saatavilla myös järkevään hintaan. Näin pienemmällä panoksella saadaan aikaan huomattavasti enemmän.

Pidempi käyttöikä palvelulle

Kun hankit sivustoa tai muuta verkkopalvelua, haluat tietysti, että siitä on hyötyä mahdollisimman pitkäksi aikaa. Tämän takia kannattaa kiinnittää erityistä huomiota valittavaan alustaan ja valita sellainen, jonka kehitys näyttää jatkuvan myös pitkälle tulevaisuuteen. Jo muutaman vuoden ajan julkaisujärjestelmistä juuri WordPress on kasvattanut nopeiten suosiotaan ja haukannut muiden markkinaosuuksia. Tälle kehitykselle ei näy loppua.

WordPress-sivustolle löytyy myös aina jatkokehittäjiä, jos alkuperäinen toimittaja laittaa putiikin kiinni. Toimittajaloukkua ei pääse syntymään ja jos verkkopalvelusi perusta on kunnossa ja siitä pidetään hyvää huolta et ehkä tarvitse kokonaan uutta palvelua ikinä.

WordPressin käyttö on helppoa

Sen sijaan, että joutuisit opettelemaan ”nörttijuttuja” voit hallita sivustoasi yksinkertaisen ja täysin suomenkielisen hallintapaneelin avulla. WordPressillä sisällön lisäämisen ja muokkaamisen opetteluun kuluu yleensä noin vartti ja kaikki perustoiminnot oppii reilussa tunnissa. Verkkokaupan pyörittämisenkin oppii helposti parissa tunnissa. Edellyttäen tietenkin, että ylläpitopuoli on järkevästi toteutettu.

Lisäksi käyttäjille voidaan määritellä ja luoda erilaisia rooleja, joilla on erilaiset oikeudet ja tehtävät sivustolla ja sen hallinnassa. Esim. blogin kirjoittajalle ei tarvitse antaa pääsyä koko sivuston tietoihin ja asetuksiin. Näin sivuston hallinta on kaikille selkeää kun mitään ns. ylimääräistä ei ole näkyvillä.

WordPress on turvallinen ja hakukoneystävällinen

WordPress-sivustot ovat yksi pahantekijöiden suosikkikohteista internetissä, koska niiden määrä on niin suuri, että riittää kun opettelee yhden murtautumistavan ja saa varmasti pääsyn useille sivustoille. Oikein käytettynä ja päivitettynä WordPress on kuitenkin yksi markkinoiden turvallisimmista julkaisujärjestelmistä. 14 vuoden kehityksen aikana on korjattu tuhansia tietoturva-aukkoja, joita monista muista alustoista vielä tänäkin päivänä löytyy.

Hyvä Google-näkyvyys on usein ensiarvoisen tärkeässä asemassa verkkopalvelun toteutuksessa. Kaikilla valmisalustoilla ei ole mahdollista saavuttaa Googlen ykköspaikkaa aloilla, joilla kilpailu on kovaa. WordPressillä voidaan kuitenkin rakentaa sivusto, joka on juuri oikeanlainen hakukoneiden silmissä. Näin hyvällä sisällöllä saavutetaan parhaat sijoitukset.

WordPress se vain paranee ja kehittyy, mutta miten käykään muiden alustojen?


Jaa kirjoitus:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *